El web no està optimitzat per I'Explorer, és millor utilitzar Mozilla Firefox o Chrome

DATA D'ACTUALITZACIÓ: 05/02/2021

REOBERTURA PISCINA: 8 DE FEBRER

 

Es podrà fer servir tota la instal·lació?

Si, s'obrirà mantenint el caràcter “multiservei o multiesportiu” de la PMR, només la zona Spa (sauna, bany de vapor, jacuzzi i solàrium) restarà fora de servei de moment.

 

Quin serà l'horari?  

Amb l'entrada en vigor del confinament nocturn (25/10/2020), i fins a nou avís, totes les activitats finalitzaran a les 21h per tal que les persones usuàries puguin ser al seu domicili a les 22h.   

 

Es faran activitats dirigides?

Si, hi haurà programació d’activitats dirigides presencials i virtuals (Pack fitness), sempre respectant l'aforament permès en cada moment. Teniu el calendari publicat a la web (Activitats).

  

Es faran els cursos de natació?

Si, es continuaran realitzant els cursos de natació en grups reduïts com s'estava fent. Si l'aforament permès és del 30% hi haurà alguns grups que hauran de passar de 2 sessions a la setmana a una sessió setmanal, per poder encabir-hi tothom. En aquest cas, s'avisarà de forma personalitzada a les persones afectades i es tindrà en compte en el preu de l'activitat. Trobareu tota la informació en el comunicat específic si feu clic aquí   

 

Amb els cursos s'adoptaran mesures especials?

Moltes de les mesures que es descriuen en aquest apartat són vàlides per als cursos de natació. Però si cliques aquí, accediràs a les normes de funcionament dels cursos (curs escolar 20-21) amb un apartat específic sobre les mesures COVID19.  

 

Quin aforament hi haurà?

Amb la informació que tenim actualment, queden de la forma següent:

Piscina profunda: 24 persones (en el tram 1 del pla d'obertura progressiva) i 36 (en la resta de trams) 

Piscina poc profunda: 8 persones (en el tram 1 del pla d'obertura progressiva) i 12 (en la resta de trams) 

Sala fitness (amb Gym BOX): 24 persones (en el tram 1 del pla d'obertura progressiva) i 32 persones (en la resta de trams)

Sala d’activitats: 8 persones (en el tram 1 del pla d'obertura progressiva) i 12 persones (en la resta de trams)

Sala Spinning: 6 persones (en el tram 1 del pla d'obertura progressiva) i 9 persones (en la resta de trams)

 

I amb aquests aforaments, podré venir a qualsevol hora?

Sí, com fins ara, però funcionarem amb franges horàries i caldrà fer la reserva prèvia per evitar molèsties o esperes innecessàries, i tenir la plaça assegurada. Amb aquest sistema també es podran controlar els aforaments i garantir les mesures de seguretat i protecció per a tots.

 

Què caldrà reservar?

Es podrà reservar la piscina profunda i la poc profunda, la sala de fitness amb Gym BOX o les activitats dirigides.

 

I si vull fer més estona de fitness o piscina, per exemple?

Sempre es podran fer dues reserves consecutives i enllaçar dues franges horàries.

 

Quantes reserves es poden fer?

Inicialment es plantegen 3 reserves en curs. Quan s’hagi fet l’activitat, la reserva queda alliberada i es pot tornar a reservar, sempre amb aquest màxim de 3 en curs. A la quarta reserva el sistema entén que és de pagament i això indica que se’n tenen 3 en curs pendents de realitzar.

 

I com es reserva?

Des de l’APP, de la pàgina web piscinaroses.cat o en el mateix tòtem tàctil que hi ha a la instal·lació. A l’apartat reserves hi ha tres graelles: piscines (profunda o poc profunda), sala fitness i activitats dirigides. Per reservar cal tenir els codis d’accés que, si no els teniu, els rebreu per mail.  

 

I si no tinc Internet, smartphone o tauleta?

També es faran reserves telefòniques o presencials per a aquelles persones amb dificultats per fer-ho a través dels mitjans especificats anteriorment.

 

Quant temps abans de la reserva podré accedir a la Piscina?

L’accés a la instal·lació només es permetrà, de forma automatitzada per a les reserves, 7 minuts abans de l’inici de la franja horària.

 

Es podrà accedir amb l’empremta dactilar?

No, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, es substitueix per un sistema de xip en qualsevol de les seves modalitats (tarja, braçalet o clauer). També caldrà marcar per a la sortida i així controlar l’aforament total en cada moment i assegurar que les sortides es produeixen quan correspon.

Els nous lectors també serviran per a codi QR per a entrades/reserves puntuals enlloc de l’actual codi numèric.

 

Es podrà accedir sense xip?

No. Per dur un control estricte de l’aforament i portar el registre en totes les franges horàries, cal la validació amb el xip. Si no es porta el xip caldrà adquirir-ne un altre per 3,05 €.  

 

Es poden fer servir els vestidors?

Per als usos de piscina SI que estan permesos.

Per als usos de sales NO estan permesos. 

 

Es podran fer servir les taquilles?

Només les que són de lloguer. Les que són d’ús diari i que van amb moneda d’1 € estaran fora de servei. Pregunteu a recepció per la disponibilitat de taquilles de lloguer. Per això, es permetrà l’accés a l’espai esportiu amb la bossa d’esport. Hi haurà un llocs senyalitzats per deixar les bosses.

 

Es podran fer servir els assecadors?

Els assecadors d'ús col·lectiu estaran fora de servei, però s'han habilitat uns endolls en diferents punts separats per tal que cadascú pugui portar el seu propi assecador per a ús individual.

 

Es podrà fer servir la font d'aigua?

Únicament per a omplir bidons i amb l'accionador de peu que s'ha instal·lat. S'ha suprimit l'aixeta de boca i l'accionador de mà. 

 

Com es garantirà el distanciament de seguretat?

A la piscina profunda s’agruparan i senyalitzaran els carrers de natació per parelles, un d’anada i l’altre de tornada. Tindrem 4 espais de natació de 4m d’amplada cadascun i es nedarà sempre pel costat dret. A més, es marcarà un espai ràpid i un de lent per diferenciar els nivells i facilitar la pràctica.

A la sala fitness es deixaran algunes màquines cardiovasculars fora de servei (estaran senyalitzades) i es retiraran alguns aparells de la zona de pes lliure.

A la sala Spinning® es deixaran les bicis disponibles ben repartides en tota la sala.  

A la sala d’activitats hi haurà unes senyals al terra per establir el punt de partida de cada participant en les sessions, i els monitors programaran les classes tenint en compte la distància de seguretat.

A més, el vestíbul i el terra del passadís central estaran senyalitzats per determinar la circulació de persones i s’establirà un torn d’accés per a entrades i l’altre per a sortides per regular millor el trànsit.

Aquestes mesures inicials, juntament amb la reducció dels aforaments i el seu control estricte, permetran garantir aquest distanciament.

A més, les reserves per a l’ús lliure de piscines i sala fitness estaran esglaonades, de manera que les entrades i sortides no coincideixin.

 

Quines mesures d’higiene adoptareu?

Ja teníem un ampli servei de neteja, i ara es potencia i reprograma per posar èmfasi en les zones més crítiques. A més:

Abans de la reobertura s’ha fet una desinfecció a fons.

Trobareu dispensadors de gel hidroalcohòlic repartits per tota la instal·lació.

Trobareu unes estacions de desinfecció per poder netejar el material abans i després del seu ús.

A la nit, complementarem la neteja habitual amb la desinfecció amb un aparell de radiació ultraviolada.

Es col·locarà una catifa especial a l’entrada per desinfectar el calçat.

Entre classes i franges horàries es faran importants actuacions de neteja.

 

L’aigua de la piscina és segura contra la COVID19?

Tots els estudis diuen que l’hipoclorit és molt efectiu contra el virus. L’aigua de les nostres piscines es caracteritza per ser de gran qualitat, amb una regulació molt precisa de biocida i pH, juntament amb el recolzament de la desinfecció a través de la radiació UV, de la que vam ser pioners a Catalunya.

 

I per a la qualitat ambiental, quines mesures adoptareu?

Es duran a terme tasques de ventilació natural, deixant accedir el màxim aire de l’exterior a través de portes i finestres, sempre que sigui possible. Tots els espais esportius i els vestidors tenen obertures per facilitar la ventilació natural. 

Es potenciarà la ventilació abans i després de l’obertura al centre.

Es potenciarà la renovació d’aire del recinte de piscines.

Es substituiran els filtres abans de la reobertura.

S’augmentarà la freqüència de canvi de filtres.

A més, es plantejarà que algunes activitats dirigides es puguin fer a l’exterior a la zona del Gym BOX, que ja s’haurà adequat amb les ombres.

 

Caldrà dur mascareta?

Caldrà que la utilitzeu en tots els espais comuns (vestíbul, galeria, passadís, vestidors...) i en el desenvolupament de l'activitat esportiva a l'interior (sales), a excepció de les activitats aquàtiques (piscines). Al Gym BOX (exterior) si feu una activitat d'intensitat elevada i/o cardiovascular podeu fer-la sense mascareta.  

 

Caldrà fer Spinning amb mascareta? 

Les classes presencials de migdia, tarda i vespre es traslladaran a l'exterior, sempre que les condicions climatològiques ho permetin, i així es podran fer sense mascareta. En aquests casos, però, recordeu dur la roba esportiva adequada per a l'aire lliure.

Les classes presencials de matí (7.30h i 9.15h) i les sessions virtuals es faran a l'interior i amb mascareta. En aquests casos, es recomana mascareta quirúrgica o específica per a la pràctica esportiva.    

 

Es podrà pagar en efectiu?

Millor que no, es preferible que es faci servir la tarja o el mòbil.

 

Alguna altra norma important com a persona usuària?

Caldrà fer servir un calçat esportiu específic (diferent al calçat de carrer).

Es prohibirà qualsevol desplaçament de persones descalces.

Serà obligatori l’ús de dues tovalloles (gran i petita) a la sala d’activitats i fitness, i tovallola petita a la sala Spinning.

Si es fa servir màrfega, caldrà posar la tovallola gran a sobre.

Després de l’activitat, cada persona caldrà que desinfecti la seva part del terra, el material i els aparells utilitzats amb el líquid que hi ha per a aquest ús (estacions de neteja).

Es recomanarà la utilització de cintes pel front i canelleres per a la suor per evitar eixugar-se la suor amb les mans.

Es prohibirà la cessió de material. Tampoc es podrà compartir.

Es recomanarà als abonats que portin el seu propi material (de natació, màrfega, protectors per a fitness...).

A piscina, la dutxa prèvia continuarà essent obligatòria malgrat que amb l’accés amb motxilles no es faci abans d’entrar.

 


comparteix a
Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els notres serveis, acceptes l'ús que fem de les 'cookies'. De totes maneres, pots canviar la configuració de 'cookies' en qualsevol moment.  [ Més informació ]